BP: samen onderweg naar meer energie-efficiëntie

BP is een van de grotere partijen op de Nederlandse brandstoffen- en smeermiddelenmarkt. Benno Steens, key accountmanager bij BP Europa SE - BP Nederland en onder meer verantwoordelijk voor de grotere klanten van BP in de logistieke sector, vertelt.

BP

“In Nederland houdt BP Europa SE - BP Nederland zich voornamelijk bezig met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen (ook wel ‘downstream’-activiteiten genoemd). De afnemers van BP in Nederland bevinden zich in vrijwel alle sectoren, waaronder agri, lucht- en scheepvaart, transport, aannemerij en automotive industrie. BP is bijvoorbeeld ook brandstofleverancier van AB Transport Group. Weggebruikers kunnen in Nederland terecht bij zo’n 350 BP tankstations.”

“De verduurzaming van de melkveehouderij is een belangrijke ontwikkeling in de markt. Dat gaat niet alleen over CO2-reductie maar ook over duurzame energie en hergebruik van middelen. Duurzaamheid staat bij BP hoog in het vaandel. Via Dairy Academy Oenkerk willen we bijdragen aan innovatieve oplossingen waarmee melkveehouders energie efficiënter kunnen werken. Energie efficiënt is beter voor het milieu en kan geld opleveren doordat wordt bespaard op energiekosten.”