DTC: Learning by doing

Dairy Training Centre (DTC) is een internationaal trainingscentrum voor de melkveehouderij en melkverwerking. DTC richt zich op hoogwaardige trainingen verzorgt door ervaren trainers die excelleren in hun vak. Han Tellegen, Managing Director DTC, vertelt.

Dairy Training Centre

“Wij werken vanuit het principe ‘vandaag leren, morgen toepassen’. De praktijk staat centraal en we maken gebruik van vakbekwame trainers. We geven verschillende trainingen. We bieden bijvoorbeeld het Middelbaar Kader Melkveehouderij (MKM) aan. Dit is een 45-daagse training die je na het behalen van het niveau 3 of 4 Melkveehouderij kan volgen om meer vakspecifieke kennis en ondernemingsvaardigheden op te doen. Ook ontvangen we internationale studenten die zes maanden in Nederland verblijven om onderwijs op zuivelgebied te volgen. Daarnaast geven we bijvoorbeeld een sprintopleiding voor de partner van de boer die geen agrarische achtergrond heeft. Het hoofdkantoor van Dairy Training Centre is op de Dairy Campus in Leeuwarden. Specifieke trainingen over het management van het melkveehouderijbedrijf en alle zuiveltrainingen worden vanuit Oenkerk gegeven.”

"In onze lessen maken we gebruik van het melkveebedrijf van Dairy Academy Oenkerk. Onze studenten passen kennis toe in de praktijk en ondersteunen bij de werkzaamheden in de stal. Op die manier zijn we als partner nauw verbonden bij Dairy Academy Oenkerk. Dairy Academy Oenkerk is continue aan het innoveren en ontwikkelen. Daarmee inspireren we onze studenten. Bijvoorbeeld over hoe zij hun melkveebedrijf toekomstbestendig kunnen door ontwikkelen.”

Kennis vergroten

“Wij bieden verschillende trainingen aan waarmee melkveehouders hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten. De laatste vijf jaar is veel veranderd. De lage melkprijs en de strenge eisen maken het steeds lastiger voor melkveehouders om hun bedrijf goed te runnen. Juist nu is het belangrijk om in ontwikkeling te blijven.”

DTC geeft trainingen in de volgende categorieën:

• Bodem
  • Management