Nieuws

Melkveehouder Den Uijl en SCCL over biestinzameling

Arie den Uijl kan het iedere melkveehouder aanbevelen: het inzamelen van overtollige biest. Het is eenvoudig én het levert wat op. Biestinzameling bij melkveebedrijven die leveren aan Royal A-ware is een initiatief van SCCL, de nieuwe partner van Dairy Academy. Evine van Riemsdijk, accountmanager van SCCL, is benieuwd naar de eerste ervaringen van melkveehouder Den Uijl. Zij brengt een bezoek aan het familiebedrijf in het Overijsselse Kamperveen.
Lees meer >

Melkveehouder Geerligs en Rabobank over inventief ondernemerschap

Tjalling de Jong, accountmanager Food & Agri bij de Rabobank, is op bezoek bij melkveehouder Geert Geerligs in het Friese Jutrijp. Aan de keukentafel praten zij samen over inventief ondernemen. Zaken anders en slimmer doen, in plaats van het aangaan van een nieuwe financiering om je doelstellingen te bereiken. Gebruik je gezonde boerenverstand en bereken zelf wat je het meeste rendement oplevert, is het credo.
Lees meer >

SCCL nieuwe partner van Dairy Academy Royal A-ware

De Dairy Academy van Royal A-ware heeft met ingang van 7 mei een nieuwe partner: The Saskatoon Colostrum Company Ltd. oftewel SCCL uit Canada. SCCL verwerkt biest van vaarzen en koeien tot houdbare, oplosbare biestproducten ter aanvulling of vervanging van maternale biest voor kalveren. De biestproducten worden wereldwijd ingezet ter optimalisatie van het biestmanagement. Via het partnership wordt kennis over kalveropfok gedeeld en vraag en aanbod van biest bij elkaar gebracht. 
Lees meer >

Melkveehouder Jongsma en Slump Oil over investeren in brandstof, verbruik en onderhoud

De broers Jongsma hebben al 30 jaar een maatschap in het Friese Oudehorne. Ze doen het landwerk graag zelf met eigen machines. Brandstof voor het machinepark, bestaande uit drie trekker-combinaties, is er altijd dankzij de automatische bevoorrading van de  thuistankinstallatie door Slump Oil. Accountmanager Vincent Krone van Slump Oil praat met melkveehouder Jelle Jongsma over de keuze voor de brandstof TRAXX Diesel en maatregelen om het rendement te vergroten.
Lees meer >

Goede opstart jongvee betaalt zich terug

Dairy Academy heeft samen met acht partners een kennisplatform voor de melkveehouderij en zuivelsector. Het doel is melkveehouders van Royal A-ware te helpen, zodat zij meer rendement uit hun bedrijf kunnen halen. Denkavit is een van de partners van de Dairy Academy. Anne Herman Jongsma is december 2017 gestart met Denkamilk Perfect en overgegaan op onbeperkt voeren. Download het gehele artikel >
Lees meer >

Weidse Blik, ForFarmers en melkveehouder Rijpkema over voerstrategie en stalmanagement

Dairy Academy Oenkerk werkt samen met acht partners aan een kennisplatform voor de melkveehouderij en zuivelsector. Het doel is melkveehouders van Royal A-ware te helpen, zodat zij meer rendement uit hun bedrijf kunnen halen. ForFarmers is een van de partners van de Dairy Academy. Via betrokken ForFarmers-dealer Weidse Blik weet het bedrijf direct in te spelen op de doelstellingen en wensen van melkveehouders. Peter en Marijke Rijpkema uit het Friese Broek vertalen de adviezen van accountmanager Gauke Adamse van Weidse Blik en voerspecialist Roel Ruiter van ForFarmers naar een eigen bedrijfsstrategie. Download het gehele artikel >
Lees meer >

Kamps de Wild over laatste ontwikkelingen in landbouwtechniek

Dairy Academy Oenkerk werkt samen met acht partners aan een kennisplatform voor de melkveehouderij en zuivelsector. Het doel is melkveehouders van Royal A-ware te helpen meer rendement uit hun bedrijf te halen. Partner Kamps de Wild importeert en distribueert landbouwmachines. Via hun dealers krijgen melkveehouders toegang tot de laatste innovaties in landbouwtechniek. Het woord is aan Eite van der Veen, rayonmanager van Kamps de Wild in Noord-Nederland. Download het gehele artikel >
Lees meer >

Dairy Academy en Rabobank sluiten partnership

Dairy Academy Oenkerk heeft woensdag 20 december een overeenkomst getekend met de Noordelijke Rabobanken uit Groningen, Friesland en Drenthe. Het gaat om een partnership voor vijf jaar, waarbij de partijen elkaar gaan versterken in kennis, netwerken en innovatieve oplossingen voor de melkvee- en zuivelsector.
Lees meer >

Melkveehouder Ammerlaan en Lely over voerstrategie inzicht in rendement

Dairy Academy Oenkerk werkt samen met acht partners aan een kennisplatform voor de melkveehouderij en zuivelsector. Het doel is melkveehouders van Royal A-ware te helpen inzicht en grip te krijgen op hun kostprijs. Hierdoor kunnen zij meer rendement uit hun bedrijf halen. Melkveehouder Ammerlaan uit het Friese Marssum heeft in samenwerking met verkoopadviseur Piet-Jan de Vries van partner Lely het afgelopen jaar een flinke stap voorwaarts gemaakt in het managen van het familiebedrijf. Resultaat: een gezonde veestapel, inzicht in de kostprijs van voerkosten en een prettige balans tussen werk en privé. Download het gehele artikel >
Lees meer >

Dairy Academy start partnership met specialist jongdiervoeding Denkavit

Tijdens de eerste editie van het Dairy Academy Event op vrijdagavond 10 november werd bekend gemaakt dat Denkavit partner wordt van Dairy Academy Oenkerk. De nieuwe partner versterkt met haar expertise op het gebied van voeding voor jongvee het kennisplatform voor melkveehouders van Royal A-ware.
Lees meer >

Neem contact met ons op

  Annemarie Sietzema- de Jong
Manager Dairy Academy
     
  Annelie van 't Klooster
Accountmanager Dairy Academy
     
  Geraldine Haverkamp- Turkstra
Trainer Dairy Academy
     
     
     
   

 

     
Direct contact