Nieuws

Melkveehouder Ammerlaan en Lely over voerstrategie inzicht in rendement

Dairy Academy Oenkerk werkt samen met acht partners aan een kennisplatform voor de melkveehouderij en zuivelsector. Het doel is melkveehouders van Royal A-ware te helpen inzicht en grip te krijgen op hun kostprijs. Hierdoor kunnen zij meer rendement uit hun bedrijf halen. Melkveehouder Ammerlaan uit het Friese Marssum heeft in samenwerking met verkoopadviseur Piet-Jan de Vries van partner Lely het afgelopen jaar een flinke stap voorwaarts gemaakt in het managen van het familiebedrijf. Resultaat: een gezonde veestapel, inzicht in de kostprijs van voerkosten en een prettige balans tussen werk en privé. Download het gehele artikel >
Lees meer >

Dairy Academy start partnership met specialist jongdiervoeding Denkavit

Tijdens de eerste editie van het Dairy Academy Event op vrijdagavond 10 november werd bekend gemaakt dat Denkavit partner wordt van Dairy Academy Oenkerk. De nieuwe partner versterkt met haar expertise op het gebied van voeding voor jongvee het kennisplatform voor melkveehouders van Royal A-ware.
Lees meer >

Samenwerking ForFarmers en Dairy Academy Oenkerk brengt innovaties sneller naar het boerenbedrijf

Melkveehouders hebben baat bij innovaties die het rendement en de duurzaamheid van de bedrijfsvoering versterken. Hoe sneller innovatie en kennis beschikbaar komen voor de praktijk, hoe beter dus. Precies om die reden hebben ForFarmers en Dairy Academy Oenkerk onlangs besloten om de in 2014 gestarte samenwerking met vijf jaar te verlengen.
Lees meer >

Semex en melkveehouder Wolthuis over gezonde nakomelingen

Dairy Academy Oenkerk ontwikkelt zich tot een uniek kennisplatform voor melkveehouderij en de zuivelsector. Het doel is alle melkveehouders van Royal A-ware te helpen inzicht én grip te krijgen op de kostprijs. Met daarbij aandacht voor het dierenwelzijn en omgeving. In samenwerking met speciaal geselecteerde partners wordt kennis gedeeld. Tijd voor een bezoek aan melkveehouder Wolthuis uit Zeijerveld (Assen). Hij werkt samen met fokkerijspecialist Johannes Schipper van Semex aan gezonde nakomelingen. Hugo en Ingrid Wolthuis vertellen over hun bedrijf en hoe zij samen met Johannes stierkeuzes maken. Download het gehele artikel >
Lees meer >

Bedrijfsreportage Veeteelt

De praktijkschool in Oenkerk is voor veel oudlandbouwstudenten bekend terrein. Sinds 2014 is het bedrijf in handen van Royal A-ware en Fonterra. Samen met verschillende kennispartners verzorgen zij nog steeds – nu private – lessen op het bedrijf. Maar voorop staat dat het melkveebedrijf efficiënt moet draaien en als voorbeeld dient voor de melkleveranciers van Royal A-ware.
Lees meer >

Shredlage hakselen lijkt positief voor gezondheid

Ongeveer dertig loonwerkers werkten in 2016 met een shredlage-hakselaar. Dairy Academy Oenkerk vergelijkt nu conventioneel en shredlage-gehakselde mais: zowel de kuilen als het effect op de gezondheid en de productie van koeien in een grasrijk rantsoen. De eerste resultaten van Nederlandse shredlagekuilen worden dit jaar verwacht, maar shredlage lijkt positief voor de gezondheid te zijn!
Lees meer >

Artikel Rabobank over Dairy Academy: ''Passie: koe en zuivel"

In de voormalige 'praktijkschool' groeit een nieuwe voorbeeldboerderij. Een platform voor training en innovatie voor melkveehouder en zuivelindustrie. Rabobank weidde er een uitgebreid artikel aan en interviewde projectleider Annemarie de Jong en bedrijfsleider Jurjen de Jong.
Lees meer >

Nederlandse proef naar schredlage op Dairy Academy Oenkerk (incl. video)

Dairy Academy Oenkerk gaat, in samenwerking met haar partners ForFarmers en Kamps de Wild, onderzoek doen naar schredlage hakselen. Daarvoor werd een deel van de maïs op het praktijkbedrijf geoogst met een schredlage hakselaar en een deel met een traditionele hakselaar. De maïs is apart ingekuild en wordt in twee groepen gevoerd. Op deze manier willen ze kijken wat de invloed is van de hakseltechniek op de conservering, maar ook hoe de koeien met de maïs om gaan.  
Lees meer >

Melkvee.nl bezoekt Dairy Academy Oenkerk; bekijk film!

Melkvee.nl ging op bezoek bij Dairy Academy Oenkerk. Bekijk hier de film die melkvee.nl maakte waarin onder andere projectleider Annemarie de Jong en Jurjen de Jong, bedrijfsleider van het melkveebedrijf, u meer vertellen over Dairy Academy Oenkerk.  
Lees meer >

Drie nieuwe melkrobots op Dairy Academy Oenkerk

Vorige week zijn drie nieuwe A4 Lely Astronaut melkrobots opgestart bij de Dairy Academy in het Friese Oenkerk. Hiermee heeft het melkveebedrijf afscheid genomen van de; drie A3 melkrobots. Met de komst van de nieuwe melkrobots  is de stal  verbouwd en heringericht.  De nieuwe melkrobots met de verbeterde opstelling en de separatiemogelijkheden zorgen voor arbeidsbesparing en betere looplijnen.
Lees meer >

Neem contact met ons op

  ANNEKE JORRITSMA-VAN DER ZIJL
Manager Dairy Academy
     
  Annelie van 't Klooster
Accountmanager Dairy Academy
     
  Geraldine Haverkamp- Turkstra
Trainer Dairy Academy
     
     
     
   

 

     
Direct contact