Publicatiedatum: 14 mei 2019

SCCL nieuwe partner van Dairy Academy Royal A-ware

De Dairy Academy van Royal A-ware heeft met ingang van 7 mei een nieuwe partner: The Saskatoon Colostrum Company Ltd. oftewel SCCL uit Canada. SCCL verwerkt biest van vaarzen en koeien tot houdbare, oplosbare biestproducten ter aanvulling of vervanging van maternale biest voor kalveren. De biestproducten worden wereldwijd ingezet ter optimalisatie van het biestmanagement. Via het partnership wordt kennis over kalveropfok gedeeld en vraag en aanbod van biest bij elkaar gebracht. 

Samen voor kalvergezondheid 
Kalvergezondheid is belangrijk voor het dierenwelzijn, maar ook voor het toekomstige succes van de melkveestapel. Klaas de Jong, COO van Royal A-ware: “Met SCCL heeft Dairy Academy naast Denkavit een partner die melkveehouders van Royal A-ware kan helpen met een goede opstart van jongvee. Biest speelt een essentiële rol in de weerstand van kalveren in de eerste levensweken. Wij kunnen SCCL introduceren bij de melkveehouders van Royal A-ware die op hun beurt weer eigen biestprotocollen kunnen voorleggen en bespreken voor een bedrijfsspecifiek advies. Zo maken we samen progressie op het gebied van jongvee opfok voor de melkveesector zowel in Nederland als internationaal.” 

Introductie aan Nederlandse melkveehouders
Dit jaar bestaat SCCL 25 jaar en dat viert het bedrijf met een introductie in Nederland. Accountmanager SCCL Nederland Froukje Kuiper: “De schaal, de gezondheidsstatus van het melkvee en het internationale positieve imago van de Nederlandse melkveehouderij zijn voor ons redenen om SCCL in Nederland te presenteren en ons voor te stellen aan de melkveehouders van Royal A-ware. Met onze producten kunnen wij ondersteuning bieden aan het optimaliseren van het biestprotocol. Voor de basis van onze producten doen wij graag een beroep op de melkveehouders van Royal A-ware. Met hun ‘overtollige’ biest kunnen wij voor een deel aan de groeiende Europese vraag naar biestproducten voldoen.” 

Vergoeding melkveehouders voor inzamelen ‘overtollige’ biest 
Manager Dairy Academy Annemarie de Sietzema-de Jong: “Samen met onze nieuwe partner hebben we gekeken hoe wij hun vraag naar biest en het aanbod van melkveehouders van Royal A-ware kunnen samenbrengen. Doorgaans zal een koe niet ‘teveel’ biest geven, maar na de biestgift aan een kalf blijven mogelijk enkele liters van de 1een 2emelkmaal over. SCCL haalt graag deze biest op bij onze toeleverende melkveehouders. Per kg melk wordt een vergoeding uitbetaald en worden faciliteiten (o.a. een vrieskist) ter beschikking gesteld om de biest te conserveren.”

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Royal A-ware 
Tamara Chaloulakos
Corporate Communicatie Manager
T: +31 88 738 1397
M: +31 6 20 35 18 59
E: tamara.chaloulakos@royal-aware.com

SCCL
Froukje Kuiper
Accountmanager SCCL Nederland
M: 06 10 91 05 08
E: froukje.kuiper@sccl.com

Overige berichten

Melkveehouder Den Uijl en SCCL over biestinzameling
Melkveehouder Geerligs en Rabobank over inventief ondernemerschap
Melkveehouder Jongsma en Slump Oil over investeren in brandstof, verbruik en onderhoud
Goede opstart jongvee betaalt zich terug
Weidse Blik, ForFarmers en melkveehouder Rijpkema over voerstrategie en stalmanagement
Kamps de Wild over laatste ontwikkelingen in landbouwtechniek
Dairy Academy en Rabobank sluiten partnership
Melkveehouder Ammerlaan en Lely over voerstrategie inzicht in rendement
Dairy Academy start partnership met specialist jongdiervoeding Denkavit

Neem contact met ons op

  Annemarie Sietzema- de Jong
Manager Dairy Academy
     
  Annelie van 't Klooster
Accountmanager Dairy Academy
     
  Geraldine Haverkamp- Turkstra
Trainer Dairy Academy
     
     
     
   

 

     
Direct contact