Denkavit: ieder kalf samen nog beter tot waarde brengen

Denkavit is altijd in beweging om voorop te blijven lopen in de internationale veehouderij. Hierbij staan innovatie en het aangaan van nieuwe verbindingen centraal. Dit moet bijdragen aan kwaliteitsverbetering, verdere verduurzaming en extra rendement voor de gehele productiekolom. Wij geloven in deze mooie sector en zetten graag onze kennis en kunde in voor een goed imago en nog betere toekomstkansen. Zo maken wij samen het verschil in zuivel- en kalfsvleesproductie. Henk van der Horst, sales manager Denkamilk, vertelt.

In het DenkaFarm Innovation Centre en in onze research laboratoria voeren wij intensief onderzoek uit naar (nieuwe) grondstoffen, voeders en concepten, welke we vervolgens in de praktijk uitgebreid testen. Denkavit beschikt over een kwalitatief hoogwaardige en veilige productlijn met een ruim assortiment kalvermelken voor diverse toepassingen voor de opfok van kalveren. Deze productlijn is het resultaat van meer dan 50 jaar internationale ervaring die is opgedaan met eigen onderzoek, op onze onderzoekslocatie en op praktijkbedrijven. Speciaal voor jonge dieren die iets extra’s kunnen gebruiken hebben wij de gezondheidsondersteunende Denkacare-producten ontwikkeld. Hoogwaardige voeding die door onze specialisten wordt aangevuld met advies.

Advies veehouder

Als Denkavit vinden we het belangrijk om mee te kijken op melkveebedrijven en te adviseren over een goed opfokmanagement op het vlak van gezondheid, ventilatie, huisvesting of andere vraagstukken die u bezighouden. Zo bieden wij u een compleet programma voor de gezonde en veilige opfok van uw kalveren.

Dairy Academy

Samen met onze partners ontwikkelen we kennis, innoveren we onze producten en realiseren we betere prestaties. Dit geldt ook voor de kalveropfok op de praktijklocatie in Oenkerk. Deze kennis delen we graag met u als melkveehouder. Want groeien gaat het best samen.

Pilot ProgrammaKalf

Kalveren die vanaf de geboorte op de juiste manier worden verzorgd en gevoerd, presteren beter. Of het nu is in de opfok tot hoogwaardig vaarskalf of als vleeskalf op een vleeskalverbedrijf. Door samen extra aandacht te hebben voor groei, vitaliteit en gezondheid van kalveren, kan elk kalf dat wordt geboren meer rendement brengen. Dit is in een notendop het doel van de pilot ProgrammaKalf. Binnen deze pilot brengen wij samen met u uw kalveren nog beter tot waarde. In de pilot staat de monitoring van de gehele kalveropfok centraal en de terugkoppeling van gegevens uit de vleeskalverhouderij. De pilot start begin 2019 en deelname telt mee voor A-ware Duurzaam (10 punten).

Neem contact met ons op

  Annemarie Sietzema- de Jong
Manager Dairy Academy
     
  Annelie van 't Klooster
Accountmanager Dairy Academy
     
  Geraldine Haverkamp- Turkstra
Trainer Dairy Academy
     
     
     
   

 

     
Direct contact