ForFarmers: complete voeroplossingen

Het internationale ForFarmers richt zich op voeroplossingen voor gangbare en biologische veehouders (Reudink). Naast diervoeders voor de rundvee-, varkens-, pluimvee- en paardensector levert ForFarmers handelsproducten voor weide en akkerbouw. Ook biedt ForFarmers klanten aanvullende kennis en advies op het gebied van voeding, dierhouderij en bedrijfsontwikkeling. Théjan Benders, verkoopleider melkvee te Friesland, vertelt.

 

ForFarmers

“ForFarmers wil samen met haar dealers toonaangevend zijn in duurzaam ondernemen. Onze diervoeders worden daarom op efficiënte wijze geproduceerd. Ook ontwikkelen we producten en concepten die ervoor zorgen dat dieren het voer op de beste en meest gezonde manier kunnen benutten (verbeteren voerefficiëntie). Zo levert ForFarmers een bijdrage aan economisch rendabele en duurzame voedselproductie. We beschikken over een eigen innovatiecentrum, dat nauw samenwerkt met gerenommeerde onderzoeksinstituten en universiteiten.”

Dairy Academy 

“ForFarmers is een ambitieus bedrijf dat verder wil groeien in de Nederlandse melkveehouderij. Dairy Academy biedt een unieke mogelijkheid om samen met andere gerenommeerde partners kennis te delen en innovaties te ontwikkelen. Ook kunnen we kennis direct demonstreren in de praktijk. Hierdoor staan we dicht bij de melkveehouder.”

Advies voor melkveehouders

“Elk product dat een (melk)veehouder bij ons afneemt moet bijdragen aan zijn bedrijfsresultaat. Daarom leveren wij niet alleen voer maar ook een gedegen advies. Juist deze combinatie van voer en advies zorgt voor voorspelbaar resultaat en aantoonbaar rendement voor de melkveehouder. Bij het geven van advies maakt ForFarmers gebruik van het programma Melk€fficient. Daarmee bekijken we waar kansen en voordeel voor de melkveehouder liggen en hoe we deze kunnen benutten. Naast melkveespecialisten heeft ForFarmers ook specialisten die melkveehouders kunnen adviseren op specifieke gebieden zoals grote bedrijven (Exxa), robotmelken, weiden, jongvee en mestwetgeving.”

Toekomst melkveehouderij

“Er komen veel veranderingen op melkveehouders af. De druk op rendement zal blijven. Dit zal zich vertalen in verdere schaalvergroting van melkveebedrijven. Schaalvergroting is een middel om het rendement op lange termijn te borgen maar kan geen doel op zichzelf zijn. Het wordt voor melkveehouders steeds belangrijker om planmatig het bedrijfsresultaat te verbeteren. Dat vraagt om inzicht in wat vandaag goed gaat, maar met name inzicht in wat morgen beter moet. Schakel hulp in van partijen die hierin kunnen ondersteunen en de mogelijkheden optimaal weten te benutten. ForFarmers kan die ondersteuning bieden met haar dealerbedrijven en melkveespecialisten en met programma’s als Melk€fficient.”

Neem contact met ons op

  Annemarie Sietzema- de Jong
Manager Dairy Academy
     
  Annelie van 't Klooster
Accountmanager Dairy Academy
     
  Geraldine Haverkamp- Turkstra
Trainer Dairy Academy
     
     
     
   

 

     
Direct contact