SCCL

The Saskatoon Colostrum Company Ltd. oftewel SCCL kent sinds 1994 één focus: biest! SCCL is gedreven door passie voor kalvergezondheid en ontwikkeling, met als basis optimalisatie van biestprotocollen voor de beste start van ieder kalf. Biest bevat de unieke combinatie van immunoglobulinen, biestvet en andere belangrijke voedingsstoffen die een pasgeboren kalf direct na de geboorte nodig heeft. Door het kalf met zorg goede kwaliteit biest te geven, wordt een belangrijke basis gelegd voor de verdere ontwikkeling en toekomstige productiviteit. Accountmanager SCCL Nederland Froukje Kuiper:

Gedroogde kwaliteitsbiest
"Voorgeschreven biestprotocollen zijn niet altijd ideaal uitvoerbaar door de variatie in biestgift en kwaliteit per koe. Ter ondersteuning en optimalisatie van deze protocollen produceert SCCL al ruim 25 jaar een gedroogde kwaliteitsbiest. Deze biestproducten bestaan uit slechts één ingrediënt: biest! Geen toevoegingen, vol biestvet en met bewezen behoud van werkzaamheid. 

Inzameling biest 
Doorgaans zal een koe niet ‘teveel’ biest geven, maar na de biestgift aan het kalf blijven mogelijk enkele liters over. Dit restant vormt de bron van onze biestproducten. SCCL zamelt op grote schaal extra biest in, die volgens gespecialiseerde methodes getest en verwerkt wordt tot kwaliteitsbiest in poedervorm. De groeiende vraag naar biestproducten in Europa en de schaal, de goede gezondheidsstatus en het internationale positieve imago van de Nederlandse melkveehouderijsector zijn redenen geweest om ons inzamelingsgebied daarom uit te breiden naar Nederland. Melkveehouders die interesse hebben om biest in te zamelen kunnen contact opnemen met SCCL. Zo wordt vraag en aanbod van biest in Europa bij elkaar gebracht.

Advies biestprotocollen
SCCL is doorlopend betrokken bij wetenschappelijke studies naar de toepassing van biest ter verbetering van de kalvergezondheid. Daarnaast streven we naar optimalisatie van kalvergezondheid op natuurlijke wijze en adviseren en begeleiden we melkveehouders op het gebied van biestprotocollen en de zorg voor pasgeboren kalveren. Een goed biestprotocol is de basis voor een succesvolle start van het kalf en een investering in het toekomstig succes van uw melkveestapel! Wij helpen u hier graag mee."

Neem contact met ons op

  ANNEKE JORRITSMA-VAN DER ZIJL
Manager Dairy Academy
     
  Annelie van 't Klooster
Accountmanager Dairy Academy
     
  Geraldine Haverkamp- Turkstra
Trainer Dairy Academy
     
     
     
   

 

     
Direct contact